събота, 27 май 2017 г.

Мигрантите у нас – само в София, Хасково и Сливен

Leave a Comment
Кандидатите за бежански статут няма да могат да се придвижват свободно из страната - движението им ще бъде ограничено само в три области - София-град, Хасково и Сливен.
Мигрантите у нас – само в София, Хасково и СливенАко бъдат хванати извън територията им, чужденците ще бъдат санкционирани, без да се уточнява как.
При повторно нарушение ще бъдат вкарвани в центрове от затворен тип, докато бъде взето решение дали ще получат статут или не, предвижда пуснатото за обществено обсъждане решение на Министерския съвет за определяне на зони на движение. Целта е да се контролира къде се намират чужденците, за да не застрашават националната сигурност, пише „Сега“.
На чужденците ще се забрани и да се приближават на по-малко от 30 км от границата. Целта е да се спре нелегалното преминаване към Западна Европа.
Изключение ще има само в района на с. Пъстрогор, където има бежански лагер и той е в 30-километровата гранична зона. От юли поделението там ще бъде превърнато в затворен лагер и така достъпът до него ще бъде забранен.
Кандидат-бежанците в София ще могат да се придвижват на запад към сръбската граница най-много на 5 км от Банкя.
Трите зони на придвижване са определени след анализ дали в тях чужденците ще могат да получат всички нужни грижи - медицински, социални и образование. По неизвестни причини от проекторешението е изпаднало летище София, въпреки че и то е гранична зона и през него минава последният разбит канал за трафик на мигранти.

Ако ви е харесало отделете 5 секунди да споделите

0 comments:

Публикуване на коментар

loading...